2013. október 6., vasárnap

Csúsztatások és csúszások a Havas pályán



Elöljáróban leszögezem, hogy nem a közeledő téli útviszonyokról fogok értekezni az alábbiakban. Mert nem minden, ami Havas, föltétlenül csúszik is. Van olyan is, ami csak csúsztat. Akkor az már politika.

Nagy öngólt rúgott saját kapujába, a magát baloldalinak hazudó Együtt–PM, a szerintük performansznak nevezett, ízléstelen hungarocellbábu-gyalázással.  Miközben a durva, alpári
HH jellegzetes csillagos pólójában
uszítást már maguk a szervezők is magyarázkodással, hazudozással próbálják szépítgetni, „egy, csak egy legény” maradt a gáton, aki mindennek ellenére továbbra is kitartóan igyekszik mentegetni a menthetetlent. Hát nem furcsa véletlen, hogy neve szerint ő is éppen egy „hahás”, akárcsak a Haza és Haladás, a Hallgatói Hálózat és a hasonszőrűek. Ha jól akarok szórakozni, akkor nem kell már kabaré, itt van HH legújabb műsora az ATV-n: a Havas a pályán


Miután a tanár úr lassan már az ellenzék által uralt médiumokból is kiszorul, próbálkozik kapaszkodni ott, ahol és ahogy lehet. Így maradhatott neki ez a fő-műsoridőn kívüli, a későesti órákban leadott bohóckodás. Már a „kedves vezető”, Ki-nem-más, mint Bajnai Gordon is igyekszik mosakodni a történtek miatt. De itt van HH, aki említett műsorában, amolyan óvodás gyerek módjára próbálja védeni Bajnaiék bizonyítványát azzal az ürüggyel, hogy „azok is így csinálták”. Az „azok” természetesen a tanár úr értelmezése szerint, a Fideszt jelenti. Az igaz, hogy a Gyurcsány-éra idején volt bábuakasztás, meg bábuégetés is,.
Bajnai háttérben a bábuval. Aki nem is tudta mire készülnek. mno.
csakhogy a pólóján olykor hatalmas ötágú csillagot büszkén viselő HH elhallgatja, hogy mindezt közvetlenül az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után, a felháborodott tömeg spontán módon cselekedte. Vagyis az akkori „hőzöngés” nem előre megfontolt módon, egy miniszterelnök-jelöltségre törekvő pártvezető támogatására hivatalosan megszervezett és a hatóságnál előre bejelentett politikai gyűlés keretében zajlott. Ezzel szemben a Bajnai-féle csődület egyáltalán nem volt egy spontán összejövetel, mert időre volt szükség már csak ahhoz is, hogy elkészíttessék a ledöntésre szánt bábut! Ilyet csak előre megfontoltan és szervezetten lehet végrehajtani. Ezért nagy a különbség a korábbi, jobboldali spontán tiltakozók és a mostani performanszot bemutatók között, amit egy kommunikációs média-gurunak tudnia illett volna.
Bajnai hívei előtt. Forrás: mno
Persze nagyon is jól tudta, éppen ezért tartom csúsztatásnak azt a módszert, ahogy műsorában, minden áron mentegetni próbálta Bajnaiékat.  

A Bajnai-Kónya páros jelenlétében előadott performansz „fényét emelte” az un. alternatív köztársasági elnök, Pityinger László, alias Dopeman szerepeltetése is, aki műsorában az obszcén szavakkal teletűzdelt Himnuszt adta elő.

Mind többen kezdenek rádöbbenni, hogy tán csak nem ezek az emberek szeretnének az ország vezetői lenni? Ilyen miniszterelnökre és köztársasági elnökre van szüksége ennek az országnak?



Kónya és Bajnai a performanszon. Forrás: mno
Meggyőződésem, hogy a botrányos eset ellenére, lesznek még médiumok, amelyek HH csúsztatásait híven követve, ezek után is próbálkoznak még a Bajnai-Kónya-Pityinger trojkát tisztára mosni. De ez hiábavaló próbálkozás. Olyan, mintha valaki a futóhomokból igyekezne kikecmeregni, miközben még jobban belesüllyed…

Itt is tetten érhető a „baloldal” által előszeretettel alkalmazott kettős mérce. Az általuk szervezett, ilyen és ehhez hasonló gyalázatos, a politikai ellenfél lejáratására irányuló rendezvényt, ártatlan ábrázattal, szerényen csak performansznak, amolyan művészeti előadásnak neveznek, ahol a trágárságairól elhíresült Dopeman is csak egy kedves, jóravaló előadó-művész. De ha netán a
Rugdossák a bábú fejét. Forrás: mno
jobboldalhoz köthető személyek rendeznének valami hasonlót, az már a „a náci politikai csürhe hőzöngése” lenne.   

Még el sem kezdődött a kampány, máris ilyen közfelháborodást kiváltó esetek történnek. Mi jöhet még ezután? Bizonyára Ron Werber stábja már készíti a forgatókönyvet a következő „előadásra”. Remélem, hogy a magyar szavazók majd tesznek róla, hogy ezen a csúszós, Havas pályán jó nagy bukta legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése