2014. január 10., péntek

A holdudvar marad?



Naivitás lenne azt hinni, hogy az SZDSZ valóságosan is megszűnt. Ha formailag nincs is már egy ilyen nevű politikai formáció, a „liberális holdudvar” a háttérben tovább él. Sőt, talán most kezd igazán aktivizálódni. Mintha mi sem történt volna, ismét ők döntenek a szereposztásról, hogy a politikai színpad baloldalán kinek kivel, mikor és hogyan szabad színre lépni.  Már nem számítanak az elvek, mindent alá kell vetni az egyre inkább reménytelennek látszó sikernek.  A pénz se számít. Nagy a jövés-menés, tolongás, a kiszorítósdi, ami a magukat baloldalinak hazudó Társaság tagjai között zajlik. Persze nem egészen spontán módon. A „holdudvar” gondoskodott róla, hogy a háttérben legyen egy megbízható karmester, aki beint, hogy kinek mikor kell felállni,  vagy kinek a nótáját kell elhúzni.
A három főszereplő. Forrás: Facebook/elég
Így történhetett, hogy a korábbi előadáson megbukott főszereplőt, a Nagy Táncművészt ismét behívták a Társulatba, nem törődve a másik két, győzelmi álmokat szövögető főszereplő „végleges és megmásíthatatlan” elutasító döntésével.

 Mert a politika mégsem lehet más, csak olyan, amilyet a holdudvar megenged.  Csak az mehet át egyik fiók-társulattól egy másikhoz, aki erre engedélyt, vagy parancsot kap. Fölösleges tülekedni, korábbi elveket hangoztatni, mert a színre lépés sorrendjét is már eldöntötték. Lassacskán vége a nyitánynak, kezdődik az előadás, változatlan szereposztásban. Az előadást, akárcsak négy évvel ezelőtt, ismét kifütyüli majd a közönség.  Mert a közönséget már nem lehet becsapni, mint ahogy az 2006-ban előfordulhatott.  A Fidesz közönsége tudja, hogy ki a ludas a 2010 előtti károkozásért. Mit hibázott az akkori Mester és ki k..ta el a sasszézást.  Azt is tudja, hogy elfuserált a holdudvar partitúrája és hogy a súgólyukból is árad a hazugság. Ennek ellenére a holdudvar még marad. Legalább a következő előadásig.  Bár ki tudja….

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése